NIEUW: Deel 2 ‘Ik Kies Mijn Eten’

De eerste ‘Ik Kies Mijn Eten’ koffer ging over de warme maaltijd. Nu is ook de koffer met Deel 2  klaar. Deze bevat 101 nieuwe fotokaarten over de broodmaaltijd, fruit, drinken en aanvullingen op de warme maaltijd.

De eerste honderd koffers zijn feestelijk overhandigd aan Frion, de initiator. Bureau Edubooks & Training heeft het ontwikkelproces begeleid en is de uitgever van ‘Ik Kies Mijn Eten’.

Bekijk eerst de homepage met informatie over Deel 1 van Ik Kies Mijn Eten. Daar vind je ook de algemene informatie over Ik Kies Mijn Eten. Op de pagina hieronder vind je specifieke informatie over Deel 2. Bekijk ook de pagina’s met de thema’s. Je ziet daar de foto’s van de themakaarten en kunt zo goed het verschil in thema’s tussen Deel 1 en Deel 2 bekijken.

Voor- en achterzijde van fotokaarten naast elkaar = foto gekocht product / foto product klaargemaakt (in dit geval schoonmaken en doorsnijden of simpel inschenken)

Inhoud koffer
De koffer van deel 2 bevat 6 kleine flip-overs (‘menudraaiers’) met in totaal 108 kaarten met 202 foto’s van maaltijdonderdelen. Verder bevat de koffer een korte, praktische handleiding én een visuele handleiding voor cliënten. De visuele handleiding vind je onderaan deze pagina.

De thema’s
In elke flip-over hangt 1 categorie fotokaarten, herkenbaar aan kleur en pictogram. Het betreft: drinken, brood, broodbeleg, fruit, toetjes, soepen + sauzen (de laatste twee samen in één flip-over). In deel 1 vind je: vlees, vis, groente, salades, zetmeel (zoals aardappelen, rijst, pasta), schotels (samengestelde eenpansgerechten, zoals stamppot en chili con carne) en vegetarisch producten.

Cliënten kunnen zelf door de kaarten bladeren
Door producten als drinken, brood en broodbeleg per categorie in een aparte ‘menudraaier’ (flip-over) te plaatsen, kunnen cliënten door de kaarten bladeren en zelf een keuze maken uit de onderdelen voor de broodmaaltijd.

De thema’s Fruit, Drinken, Soepen en Toetjes kunnen onderdeel zijn van bijvoorbeeld de broodmaaltijd of lunch, maar zijn samen met het thema Sauzen ook een aanvulling op de koffer met Deel 1, de warme maaltijd.

Het gekozen menu tonen
Door meerdere draaiers met maaltijdonderdelen naast elkaar te plaatsen, wordt het gekozen menu zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan brood-broodbeleg-drinken naast elkaar of soep-fruit-drinken.

Naast de gewone handleiding voor begeleiders is er ook een visuele handleiding voor de doelgroep gemaakt. Hieronder de cliëntenhandleiding van deel 2.

Klik hier om naar de bestelpagina te gaan voor de koffer ‘Ik Kies Mijn Eten Deel 2′

De spelmethode ‘Kies je eten!’ is een mooie aanvulling op ‘Ik Kies Mijn Eten’ Deel 1 en Deel 2. Klik hier om ‘Kies je Eten!’ te bekijken.

Waar of Raar – THEMA ETEN is een geweldig spelmethode om in gesprek te gaan over alle aspecten die met eten te maken hebben. Denk aan hygiëne, veiligheid, tafelmanieren, gezond & ongezond, eten kiezen en de herkomst van eten, Klik hier om Waar of Raar te bekijken.


Ik Kies Mijn Eten is ontwikkeld vanuit de samenwerking tussen Frion (initiator) en Bureau Edubooks & Training (uitgever)
Op alle foto’s, illustraties en teksten rust copyright van Bureau Edubooks & Training
Foto’s gemaakt door Henny Elbrink / i
llustraties van de hand van Marc Reijs / redactie Wilco de Schouwer
Projectgroep Frion: Pauline van den Boogert, Kees van der Pol, Jan Strijker